Kelton Avenue Residence

San Carlos, CA

Kelton Avenue Residence

San Carlos, CA

The homeowners’ beautiful sense of style inspired us to create a clean backdrop for their family life and cherished objects.

The experience of the house begins with the front courtyard.  Living room windows and expansive kitchen doors open into this space, making it the first “room” of the house.

Inside, we opened the house horizontally to focus on the indoor-outdoor connection and expanded it vertically with a second-story addition that includes a play loft open to the stairs.  The vaulted living room ceiling and skylights draw in natural light and connect the ground-floor spaces to the sky beyond.  

The centrally located stairs act as a lightwell for the entire house, whose rooms now breathe and flow freely.  Warm wood surfaces balance crisp white walls that let the family’s personal effects take center stage.